БЧК-Пловдив с почетна грамота за принос в борбата с пандемията COVID-19

На официална церемония, която се проведе в Историческия музей на гр. Пловдив, кметът на града  Здравко Димитров благодари на институции, организации, общественици, физически и юридически лица  – дарители за съпричастността им към пострадалите и нуждаещите се по време на COVID – пандемията. Над 80 дарители получиха грамоти за признателност, за това че са се включили в дарителската кампания „Заедно срещу  COVID-19” и са дали своя принос към борбата за справяне с Пандемията.

„Поклон пред всички вас, които помогнахте да бъде преодоляна кризата. Ситуацията беше наистина тежка. Болничните легла не стигаха, лабораториите едва смогваха. Започнаха да не достигат храни, дезинфектанти и маски. И тогава, благодарение на вас, хората с големи сърца започнахме да се справяме с тежката ситуация“, това каза г-н Здравко Димитров в обръщението си към присъстващите.

Сред наградените беше и Областния съвет на БЧК – Пловдив за силния принос и многопосочност в помощта на засегнатите от Пандемията. Почетната грамота получи Председателят на Областната червенокръстка организация Пловдив, д-р Петрония Карамитрева.

Български Червен Кръст - Пловдив