Стартира проект „Последвай детето“ в Пловдив

На 16.04.2019 г. стартира съвместен проект на Център за психологическа консултация „Феникс“ и Български Червен Кръст – Пловдив с название „Последвай детето“. Инициативата цели да  подкрепи от една страна родителите на най-малките деца в доучилищна възраст,  а от друга- самите деца, като разработи Програма за подкрепа на родители и Програма за развиване на социалната и емоционалната компетентност при децата. При реализирането на Програмата за най-малките, важна роля и място е отредено на младежите – доброволци към Български младежки Червен кръст. Проектът предвижда разработването на Програма за включване и участие на младежи-доброволци в проекта.

Амбицията на този проект е да осигури защитено и подкрепящо пространство за родители, деца и младежи по пътя на тяхното непрекъснато учене и израстване. Глобалната цел на проекта е да допринесе за израстването на съвременния родител, да повишаване на качеството на отношенията родител-дете, да подкрепи развиването на социално и емоционално компетентни личности.

Инициативата включва десет паралелни срещи с 20 родители и десет ателиета с техните деца. Ателиетата се провеждат с участието на доброволците на Български младежки Червен кръст – Пловдив. На 16.04.2019 г. психолозите от Център за психологическа консултация „Феникс“ проведоха тренинг за червенкръстците, а на 17.04.2019 г. се проведоха първата среща с родители и първото ателие с деца.

Български Червен Кръст - Пловдив