Добротворците от БМЧК – Пловдив и Първомай в Коледна акция

Младите червенокръстци в действие!

В навечерието сме на един от най-светлите християнски празници – Коледа! Какво по-ценно от това, да видим в младото поколение емпатия, хуманност, желание за подкрепа и положителни послания към страдащите!

Ето как доброволците от Младежката организация на БЧК – Пловдив осъществяват днес Коледната си мисия:

Посетиха болница МБАЛ ,,Св. Мина”. Зарадваха пациенти в Ковид отделенията с подаръчни торбички пълни с плодове и ръчно изработени картички, с лично написани послания;

Посетиха Детската клиника на УМБАЛ „Св. Георги“ и внесоха празнично настроение на децата, които се лекуват там. Предадоха ,,Кутии на приятелството” – коледен подарък от дете за дете! Подаръците са подготвени от ученици от пловдивските училища. „Целта ни е да привлечем връстниците си към нашата благодородна идея – да даряват топлина, съпричастност и усмивки по време на тези светли празници“ – споделяха младите добротворци

Обиколката на младежите от БМЧК – Пловдив завърши с посещение в МБАЛ ,, Св. Пантелеймон”, чиито пациенти получиха техните картички и пакетчета ,,Коледен дар – здраве”.

Тези млади носители на доброто, навсякъде бяха сърдечно посрещнати от персонала на болниците и техните директори.

Кутии на приятелството, в днешния ден, имаше и в многопрофилната болница в гр. Първомай. Младежите от БМЧК – гр. Първомай, заедно с г-жа Радослава Ставрева – зам. кмет на община Първомай и педагогическия съветник на училище СУ „Асен Златаров“ – Павлина Георгиева предадоха събраните от кампанията в града „Кутии на приятелството“. Така младите червенокръстци от гр. Първомай показаха как, когато хуманността и вярата се предават от човек на човек, най-доброто предстои!

С благодарност към БЧК и БМЧК – Първомай!

Български Червен Кръст - Пловдив