КОЛЕДА С ПРИЯТЕЛ

Апелът ни е към хората на гр. Пловдив, които искат да дарят хранителен продукт и той да достигне до самотен възрастен в нужда, до човек, който не може да си позволи празнична коледна трапеза.

Част от Коледната кампания е за набиране на дарения от дълготрайни и най-необходимите за едно домакинство хранителни продукти:

консерви – различни видове – постни и месни (лютеница; русенско варено; пастет; рибни консерви; различни готови консервирани ястия и др.подобни);

олио; захар; ориз; различни варива; паста (спагети/макарони); различни видове сладко; шоколад / сладки десерти (най-добре е да са в кутии, не насипно); коледни десерти; бисквити; маргарин и др. И други продукти, производни на описаните.

Нека, всеки, който почувства в себе си порив да помогне и да подаде ръка на човек в нужда, да направи своето малко дарение на хранителен продукт.

От събраните продукти, нашите доброволци ще оформят хранителни пакети и в седмицата на Коледа ще ги занесат до домовете на хората в нужда.

Заедно можем да станем вестители на коледната магия и доброто, и да бъдем поводът за топла усмивка!

Активното събиране на даренията ще бъде през следващата седмица – от 13 до 19 декември.

Можете да донесете закупените от вас продукти в сградата на БЧК – Пловдив (ул. „Стойчо Мушанов“ 48, телефон за контакт: 032/627163) в работните дни от понеделник до петък ( 9 – 16 часа).

Кампанията ни е подкрепена и от вериги хранителни магазини.

Български Червен Кръст - Пловдив