Обучение на тема „Общи знания за Червения кръст и Червения полумесец“ за клуба по МХП

Студентският клуб по Международно хуманитарно право към Юридическия факултет на ПУ организира обучение на тема „Общи знания за Червения кръст” на 01.04.2021 г. Събитието се провежда ежегодно и цели студентите да се запознаят с фундаменталните принципи и структура на Международното движение на Червения кръст и Червения полумесец. Също така се акцентира на основните дейности на БЧК и БМЧК.

 

Семинарът се проведе по обучителната система на БМЧК и предствалява въвеждащото ниво, след което участниците в него ще могат да участват в сертифицирани специализирани обучения.

 

Целта на Студентския клуб по Международно хуманитарно право e да допринася последователно за разпространението на международните хуманитарни ценности и реализирането на дейности за разбиране, зачитане и подкрепа на международните норми на хуманитарното право и човешките права и основните принципи на червенокръсткото движение, с оглед утвърждаване нагласата за предотвратяване на насилието, човешкото страдание и проявите на нетолерантност.

 

Лектор на събитието беше доц. д-р Христо Паунов – преподавател в ЮФ и омбудсман на ПУ „Паисий Хилендарски”, както и член на Националния съвет на БЧК.

Български Червен Кръст - Пловдив