Екип срещу езика на омразата превърши своя тренинг

На 28.06.2019 г. бе проведена последната среща от тренинга за доброволци по  проект „Hit” – „Екип за предотвратяване на омразата: млади хора срещу езика на омразата към мигранти и малцинства, чрез творчески кампании и младежко участие“, в която Български младежки Червен кръст – Пловдив партнира на фондация „Джендър алтернативи“. Младежите от БМЧК от гр. Пловдив, Куклен, Асеновград, Първомай и Карлово участваха в общо 4 работилници през месец май и юни. По време на тях те разработиха концепция за творчески кампании, които ще се проведат през есента на 2019 г. в населените си места.

В последното ателие младежите завършиха с различен обяд – пикник и забавни игри в близост до Кукленски манастир „Св. Козма и Дамян“

Срещите се проведоха в залата на ЦСРИ „Инди Рома“ – гр. Куклен и с подкрепата на екип на центъра и на „Национално сдружение за социално сътрудничество и партньорство“ – гр. Куклен.

Предстоят още дейности по проекта, в които вече създадения екип ще продължи да работи.

В проекта участват организации от общо седем европейски държави Университетът «Фредерик» (Кипър); «Колаж Артс» (Великобритания), CEPS (Испания), «МуЛаб» (Италия), «Усмивката на детето“ (Гърция), и „Метрополис Нет“ (Германия).

Български Червен Кръст - Пловдив