Кампания „Реакции при бедствия“ на мобилен социален екип в Пловдив

През месец април 2019 г. „Мобилен социален екип” към Областната организация на БЧК – Пловдив проведе групови консултации на тема: „ Какво да правим преди, по време и след бедствие?”.

Доброволци изнесоха лекции по график в десет социални трапезарии на град Пловдив и разпространиха информационни печатни материали, представящи видовете бедствия, как да се предпазим от тях и основните правила за поведение преди, по време и след бедствие.

Бедствието възниква бързо и неочаквано. То може да е малко по размер, като например домашен пожар, или голямо като земетресение. Може да бъдете принудени да се евакуирате от квартала или да останете вкъщи за неопределено време.

БЧК работи непрекъснато за повишаване на информираността на населението за подготовка при бедствия, аварии и катастрофи.

Програма „Мобилен социален екип” оказва подкрепа чрез предоставяне на социални услуги и сигурност на уязвими хора изпаднали в кризисна ситуация. На нуждаещите се, е на разположение непрекъсната връзка с кол-център, който работи 24-часа в денонощието. На телефон 0700 147 44 хората заявят своите проблеми и нужди.

 

 

Български Червен Кръст - Пловдив