Среща с представител на „Асоциация лицеви аномалии“

На  20.09.2017 г. доброволци на Български младежки Червен кръст – Пловдив се срещнаха с Жана Ангелова – председател на „Асоциация лицеви аномалии“ – АЛА. Срещата беше част от проект на младежите на име „Толерантност в действие“ по Фонда за подпомагане дейностите на БМЧК „Мисли глобално! Действай локално!“.

Целта на срещата беше запознаване на младежите с темата за лицевите аномалии и работата на асоциацията. Друга тема, която Жана Ангелова засегна беше въпросът за съвременните стереотипи за външен вид, техният произход и влияние върху обществото ни и отделната личност. Срещата беше изключително интересна и изпълнена с нова за доброволците информация.

„Толерантност в действие“ продължава със събития в Пловдив, Асеновград, Карлово и Сопот през месец октомври. Чрез тези инициативи посредством различни дейности, доброволците ще предизвикат своите съграждани към едно по-толерантно и приемащо различните хора отношение, а също така ще ги информират по темата за лицеви аномалии и дейността на асоциация АЛА.

Български Червен Кръст - Пловдив