Акция на възрастни доброволци на БЧК – Пловдив

На 1 март дома за възрастни хора с физически увреждания „Хаджи Гьока Павлов“ бе посетен от възрастни доброволци. Те закичиха с ръчно изработени имартеници всички живущи в дома. Първо посетиха лежащо болните възрастни хора, поднесоха своите поздравления, разговаряха с тях и попяха заедно любими песни. По-късно в залата на дома поздравиха и останалите потребители, като поднесоха мартенички и почерпка. Разделиха се с топли думи и пожелания за скорошна среща.
В периода 4 – 6 март 2015 г. в районните администрации на Тракия, Централен и Северен се проведе изложба–базар с фондонабирателна цел. Изделията, представени в изложбата, бяха ръчно изработени от възрастните доброволци. Набраните средства ще бъдат разходвани по фонд „Милосърдие”, за оказване на финансова подкрепа на лица и семейства, деца и възрастни, изпаднали в особено тежко материално положение.
Инициативите се провеждат по проект „Повишаване информираността на обществото по проблемите на възрастните хора и лобилране за правата им“. По проекта се провеждат и дейности за развитие на доброволчеството сред хората от третата възраст, за мобилизиране капацитета им и натрупаните житейски и професионални знания и умения, както и запознаване обществеността с положителния образ на старите хора.

Български Червен Кръст - Пловдив