БЧК-Пловдив връчи отличия за отдаденост и заслуги

С тържествена церемония и награждаване, Областният съвет на Български Червен кръст – Пловдив отбеляза Международния ден на Червения кръст и Червения полумесец 2023 г.

Председателят на областната организация на БЧК – Д-р Петрония Карамитрева, Таня Георгиева – директор на Секретариата на областен съвет на БЧК – Пловдив, журналистът и дългогодишен доброволец Илиян Велков връчиха червенокръстките отличия на доброволци и обществени личности за отдадеността им към каузата на Червения кръст. За техния хуманен принос, съпричастност, грижа и човеколюбие към хората в беда и нужда.

Наградени с медали „Български Червен кръст“ са  доц.д-р Христо Паунов – медал „За добротворчество на БМЧК“; г-н Антон Минев – Председател на Общинската организация на БЧК-Карлово и зам.кмет на община Карлово – със сребърен медал за заслуги; г-жа Веска Аджемян – служител в Секретариата на Областен съвет на БЧК-Пловдив повече от 15 години с бронзов медал за заслуги и дългогодишна лоялност и отдаденост на организацията.

Със звание „Заслужил деятел на БЧК“ бе удостоен г-н Ангел Стоев – Областен управител на Пловдив и Петър Аджеларов – доброволец повече от 20 години.

Сред наградените, получили звание „Млад отличник“ са служители на БЧК-Пловдив и БЧК-Сопот, директори на детски градини и училища, които години наред активно подпомагат дейността на Организацията в целия Пловдивски регион. Които в трудните периоди на пандемия, природни бедствия, последици от военни конфликти обединяват сили в името на опазването на човешкия живот и здраве.

С отличия на Червения кръст бяха наградени също и доброволци на БМЧК-Пловдив. Млади хора, които са пример и надежда, че доброто живее и ще бъде.

Благодарствен диплом за денонощната си ангажираност и активна дейност в подпомагането и възстановяването на последиците от наводненията през миналата година получиха кметовете на селата Каравелово, Богдан, Слатина, Войнягово, Христо Даново, Трилистник.

На тържеството присъстваха още много доброволци, дарители, ръководители на Окръжна и Районна прокуратура, служители на Организацията.

Български Червен Кръст - Пловдив