Коледна кампания „Кутии на приятелството“ – 2018 г.

Коледната кампания на БМЧК- Пловдив „Кутии на приятелството“ през 2018 г. стартира през месец ноември. С желание в кампанията се включиха ОУ „Екзахр Антим I“,  СУ „Любен Каравелов“, ДГ „Мая“, както и 12 „Д“ клас от ЕГ „Пловдив“. Децата и младежите трескаво подготвяха и събираха играчки, лакомства и книжки. За някои от тях това беше първа проява на дарителски жест. Пловдивската организация на БЧК обедини подаръците и грижливо описа на етикетчета пола и възрастта, за която са подходящи.

Кампанията е традиционна за БЧК – Пловдив. Затова в нея някои доброволци се включват многократно заради позитивното й послание.

И тази година младежите от БМЧК – Пловдив поднесоха на децата от Пловдивски болници над 100 подаръка. Така червенокръстците „дариха“ усмивки на малчуганите, които прекарват празниците в болничните заведения.

Дейностите по кампанията бяха разпределени в три дни – 21.12,  27.12 и 28.12.2018 г. Така доброволците обхванаха трите големи болнични заведения с детски отделения в гр. Пловдив – УМБАЛ „Пловдив“ АД – Отделение по педиатрия,  Детска клиника при УМБАЛ „Св. Георги“ ЕАД, УМБАЛ „Св. Георги“ ЕАД– Клиника по детска хирургия.

Благодарим сърдечно на всички, които ни помогнаха в осъществяването на кампанията! Пожелаваме бързо оздравяване на получателите на „кутиите на приятелството“ !

Български Червен Кръст - Пловдив