Кампания “SOS! Здраве!” район „Източен”

На 20.02.2018 година доброволци помогнаха на десетки възрастни и самотни хора в социалната трапезария в район „Източен” на град Пловдив. Проведе се първата част от едноседичната кампанията „SOS! Здраве!”, която ще продължи в останалите социални трапезации в районите на град Пловдив като част от проекта „Мобилни социални екипи”. Доброволците премериха кръвно налягане, кръвна захар на над 100 пенсионера, и дадоха информация за програма „Мобилен социален екип”. Доброволците  премериха кръвно налягане, кръвна захар на над 100 пенсионера, и дадоха информация за програма „Мобилен социален екип”.  Възрастните хора посрещнаха с радост и усмивка новата кампания.

„Благодаря ви за отделеното внимание, отношението и милите и топли думи.  Не си бях мерила кръвната захар поне от година. Понякога се чувствам забравена”, коментира една от жените в социалната трапезария.

В проекта  участие взимат Община Пловдив, БЧК, УМБАЛ „Свети Георги” и компания Трафик. Всеки от потребителите  има  непрекъсната връзка с денонощния кол център. На телефон 0700 147 44 хората могат да заявят своите проблеми и нужди. Осигуряването на денонощен оперативен център цели приемане на сигнали, логистика на екипите и кол център, от който абонатите ще бъдат търсени по два пъти седмично.

По график  се закупуват изписаните лекарства от личния лекар. Също така се доставят и хранителни продукти при заявка. Самотните хора се посещават от доброволци, които ги придружават при разходка или у дома. Организират  се посещения при личен лекар, а при нужда и бърз достъп до лечебно заведение.

 

Български Червен Кръст - Пловдив