Състезание на ученическите екипи по първа помощ в Пловдив

На 11.05.2019 г. Български младежка Червен кръст – Пловдив проведе областно състезание на ученическите екипи по първа помощ. В състезанието взеха участие отбори 5 училища от гр. Пловдив. Те бяха обучавани на умения за оказване на първа помощ при различни наранявания и състояния през предходните месеци от доброволци – младежи от БЧК – Пловдив.

Учениците преминаха през девет пункта и бяха оценени от от съдии. Ситуациите бяха изиграни от опитни статисти, гримирани спрямо нараняването, което трябва да пресъздадат.

Събитието бе подкрепено от „Михалково“ АД, които дариха вода, с която всички участници се освежаваха по време на състезанието.

Отборите се класира в следния ред:

1 – во място – ЧСУ „Дружба“

2 – ро място – СУ „Любен Каравелов“

3 – то място – ОУ „Райна Княгиня“

4 – то място – ОУ „Петър Берон“

5 – то място – ОУ „Яне Сандански“

 

Победилият отбор ще вземе участие в националното състезание на ученическите екипи по първа помощ, което ще се проведе в НУЛЦ на БЧК , с. Лозен в периода 7 – 9 юни 2019.

Благодарим на всички доброволци, които спомогнаха за организирането на състезанието – съдии, статисти, комендатура, както и на ръководствата и придружителите на училищата, които взеха участие!

Български Червен Кръст - Пловдив