Кампания „Синьо сърце“ срещу трафика на хора

В периода 24.07 – 30.07.2017 Български Червен кръст – Пловдив съвместно с Местната комисия за борба с трафика на хора – гр. Пловдив проведе кампанията „Синьо сърце“ по повод Международния ден за борба с трафик на хора 30.07.2017 г.

 

Синьото сърце е международен символ на кампанията, избран от ООН с цел напомняне за студените сърца на хората, извършващи престъплението трафик на хора и за тъгата на жертвите им.

 

Част от кампанията бяха две събития. На 26.07.2017 г. се проведе обучение на тема „Превенция на трафик на хора“ за доброволци – младежи. Като гости на обучението, присъстваха Емил Вълков – началник отдел „Обществен ред и управление при кризи“, Община Пловдив и Борислав Стаматов – обществен посредник, Община Пловдив, местен омбудсман. Лектори бяха Яна Каролева – Кампания А 21, мениджър на Националната телефонна линия срещу трафика на хора,

Моника Николова – Кампания А 21, експерт и Таня Иванова – секретар на Местната комисия за борба с трафик на хора – гр. Пловдив.

По времена на обучението доброволците получиха необходимите знания по темата, за да я разпространят сред обществото.

 

Така на 30.07 вече обучените доброволци успяха да проведат информационна кампания в центъра на гр. Пловдив. По време на кампанията всеки желаещ можеше да се снима в рамката „синьо сърце“, да получи стикер с логото на кампанията, както и важна информация, свързана с Трафика на хора.

Български Червен Кръст - Пловдив