В помощ на Украйна!

Вече месец доброволци и служители на БЧК – Пловдив дават сили, умения, време и най-вече силна съпричастност към пострадалото украинско население.
Всеки един ден от този месец приемахме даренията, които вие – фирмите, дружествата, хората от Пловдив и областта носихте в израз на своята съпричастност към засегнатите от конфликта в Украйна. Към тези, които останаха да бранят родината си там и тези които тръгнаха да търсят спасение и го намираха оставайки в България.
Помагахте не само със завивки, дрехи, обувки, хигиенни материали, козметика, спално бельо, памперси и принадлежности за бебета, финансова помощ, но и предлагахте жилищата си за подслон. Поемахте храната, отоплението. Давахте безрезервно помощта си. И най-вече показвахте, че човечността няма граници и езикови бариери.
За този месец събрахме дарения в над 600 кашона. Основната част, от които, предназначени да заминат като хуманитарна помощ в Украйна. А друга – за помощ на семейства и фамилии, настанени на територията на Пловдивска област. Подпомогнахме повече от 900 човека.
Близо 700 души получиха помощ чрез горещата национална телефонна линия за консултации и психосоциална подкрепа 0800 1 1466, която работи всеки ден, като във вторник, петък и неделя дежурят доброволци, владеещи украински и руски език.
БЧК – Пловдив изказва своята дълбока благодарност и признателност към фирмите и стотиците хора от областта, които откликнахте на призива за подкрепа на пострадалите от конфликта в Украйна! Към фирмите, които даряваха храна – сандвичи, закуски и кафе за доброволците!
Огромна благодарност и признателност, и към всички вас – десетките доброволци на БЧК – Пловдив, които всекидневно дарявате времето и трудът си, и уменията си в помощ на хората в трудно положение. Благодарност за това, че всички те се чувстват приети и не чужди!
Български Червен Кръст - Пловдив