БМЧК – Пловдив отбеляза Международния ден на младежта

12-ти август е обявен за Международен ден на младeжта. По този повод в 18 области в страната Български младежки Червен кръст /БМЧК/ проведе разнообразни събития под мотото „Умножи доброто 2.0“. Те са и част от отбелязването на 100 – годишнината на младежката организация през настоящата година.

Пловдивската младежка организация проведе две събития. Те бяха благотворителни – с вход от 2 лв. , които младежите събираха в подкрепа на Националния фонд на БМЧК, носещ името „Добротворчество“. Целта на Фонда е да бъдат създадени допълнителни условия и възможности за по-широка социална интеграция на деца и младежи със специфични нужди/от уязвими групи чрез творческо и образователно развитие и ресурсна подкрепа.

Първото събитие се проведе на 10 – ти август в парк „Лаута“. То бе демонстрация „Движение и здраве“. В него бяха включени високо интензивна тренировка, водена от лицензиран треньор Данко Димитров и демонстрация по оказване на първа долекарска помощ, направена от добролеца на БМЧК Михаил Джамбов. В тренировката се включиха много хора на различни възрасти, желаещи да се раздвижат и да подкрепят каузата.

Второто събитие се състоя на 12-ти август в парк „Бунарджик“. Проведе се прожекция на два филма, посветени на хуманитарната дейност на БЧК – Пловдив. Доброволците изпълниха хълма с танци и весели емоции. Всички посетители на парка имаха възможност да станат зрители на прожекцията.

Благодарим на всички партньори и приятели, които заедно с нас отбелязаха Международния ден на младежта!

Български Червен Кръст - Пловдив