БМЧК – Пловдив и Местната комисия за борба с трафика на хора в обща кампания

Български Червен кръст – Пловдив стана част от ежегодната кампания на Нацоналната и Местната комисии за борба с трафика на хора.

Тази година кампанията мина под надслов: „Blind betting” – „Не залагай живота си на карта!“.

Две бяха основните събития:

– на 23.07.2021 г. в сградата на Областен съвет на БЧК – Пловдив се проведе общо обучение, в което бяха включени доброволци на организацията и представители на Местната комисия за борба с трафика на хора. Темата на обучението бе: „Превенция на трафик на хора“. С водещ – Таня Иванова – секретар на Местната комисия за борба с трафика на хора, гр. Пловдив.

– на 30.07.2021 г. – Международният ден за борба  с трафика на хора, двете организации инициираха открит информационен поток по проблемите с Трафика на хора, които могат да възникнат по време на провеждане на голямо публично събитие – като концерт например. Подходяща възможност даде самият концерт на поп певицата Поли Генова, която по този начин изрази своята съпричастност се включи в кампанията срещу трафика на хора.

Преди началото на шоу спектакъла, който беше на Античния театър в Пловдив, доброволци от Местната комисия за борба с трафика на хора и Български Червен кръст, разпространяваха информационни материали, които съдържаха и статистика за мащабите на този проблем, и опасността от скрития характер на търговията с човешки живот.

Всичко това стана възможно и благодарение на  съдействието от г-н Пламен Панов, зам. – кмет „Култура, археология и туризъм“ към Община Пловдив и ОИ „Старинен Пловдив” , и е част от дейностите на международна кампания, в  които Местната комисия – Пловдив и Български Червен кръст се включват.

Български Червен Кръст - Пловдив