Доброволците на БЧК – Пловдив получиха своите червенокръстки отличия

Областният съвет на БЧК – Пловдив в официална церемония връчи Червенокръстките си отличия на дългогодишни и изявени доброволци за заслугите и отдадеността им към каузата на Българския Червен кръст. Всички те са на предната линия и осъществяват своята лична и на организацията хуманитарна мисия в тежките условия на пандемията Ковид – 19. Предоставят социална помощ и услуги, психосоциална подкрепа, работят в извънредни ситуации и са близо до най-уязвимите групи на обществото.

Церемонията по връчването на отличията се състоя в двора на Многофункционалния социален център на БЧК – Пловдив и бе открита от директорът на БЧК – Пловдив, Таня Георгиева която връчи и престижните награди.

Най-високото отличие за червенокръстката организация – златен медал, получи председателят на Областната организация д-р Петрония Карамитрева. Сред наградените  с бронзов медал е заместник – кметът на Карлово Антон Минев. А с отличие „Заслужил деятел на БЧК“ бе наградена онкопсихолога Елена Атанасова. Дадени бяха и „Отличник на БЧК“. А най-младите доброволци – членове на Младежката червенокръстка организация получиха „Млад отличник на БЧК“.

Така Български Червен кръст – Пловдив отбеляза Световния ден на Червения кръст и Червения полумесец.

 

Български Червен Кръст - Пловдив