БЧК – Пловдив набира доброволци за кампанията „Да споделим Великден“

„Да споделим Великден“ е съвместна кампания на БЧК – Пловдив, община Пловдив и партньори. Посветена е на социално уязвимите, изолираните, самотни и възрастни хора, за да не останат сами и забравени на един от най-светлите християнски празници – Великден.

За тях, от дарените в кампанията хранителни продукти, ще подсигурим пакети с храна, а за хората, които нямат възможност сами да си я приготвят –  ще им занесем сготвена топла храна. Ще им дадем послание, че не са сами и забравени.  Защото чрез Мобилните си социални екипи, БЧК – Пловдив целогодишно подкрепя такива хора.

За да стане реалност всичко това, имаме нужда от още доброволци за:

  • Сортиране и приготвяне на пакети с хранителни продукти;
  • Транспорт до домовете на хората в нужда – шофьори с лични коли;
  • Екипи – втори човек в колата (транспортният екип);
  • Екипи от двама човека, които да бъдат на пунктовете (магазините), където се събират даренията – два часа на ден: за работните дни от 17  до 19 ч., а за събота и неделя –  от 10 до 13ч.

Всеки, който е на възраст между 18 и 55 години и желае да бъде доброволец в кампанията „Да споделим Великден“, може да се свърже с нас на телефон: 0884789774 или на  e-mail: [email protected].

Подробности относно организацията, включително инструктаж ще има за всеки, заявил желанието си да стане част от доброволческия екип.

Областен съвет на БЧК – Пловдив и Мобилни социални екипи осъществяват дейността си при спазване на всички предпазни мерки за защита здравето на хората.

Български Червен Кръст - Пловдив