БЧK ОТКРИ КОНТАКТЕН ЦЕНТЪР ЗА ПОДКРЕПА

Контактен център за психосоциална подкрепа на населението във връзка с последиците от пандемията бе открит вчера в сградата на Областния съвет на БЧК-Пловдив. Центърът разполага с безплатен национален телефонен телефон 0800 11466, чрез който всички живеещи в България могат да се свързват безплатно и конфиденциално с консултанти на БЧК. Консултантите, които са психолози, ще оказват психосоциална и психологична помощ и подкрепа. При идентифицирана или заявена нужда от консултация с психолог, съответно се записват часове и се осъществяват консултации по телефон, онлайн във виртуален кабинет, а при крайна необходимост установена от специалиста – и присъствено.

Линиите са на разположение от понеделник до петък от 10 до 17ч.

Контактният център бе открит от Генералния директор на БЧК проф. д-р Красимир Гигов. Той, заедно с зам.-кмета Георги Титюков, зам.-областния управител Евелина Апостолова и директора на БЧК-Пловдив Таня Георгиева, прерязаха лентата на новия център.

Създаването на центъра е част от програмата на БЧК „Дейности в отговор на COVID-19“, финансирана от Американската агенция за международно развитие (USAID) и подкрепена от Международната Федерация на дружествата на Червения кръст и Червения полумесец. Това е поредната технологична стъпка на организацията в посока подпомагането на българското население за справяне със стреса и последиците от пандемията от COVID-19.

Български Червен Кръст - Пловдив