Топла храна за бездомните в Пловдив

Български Червен Кръст – Пловдив заедно с Пивоварница Каменица и партньори фирми – дарители протягат ръка към най-нуждаещите се в Пловдив.

Инициативата стартира в символичния петък, 13-ти ноември, когато е и Световният ден на доброто, и ще се реализира до края на годината с топла храна за събота и неделя. Каузата допълва кампанията на БЧК Пловдив за предоставяне на храна на бездомни през седмицата. Тя е и продължение на досегашното партньорство на БЧК Пловдив, Пивоварница Каменица и други пловдивски компании.

Всеки петък екипът на Пивоварница Каменица ще готви топла храна в кухнята на ресторанта, а доброволци от БЧК, чрез Мобилните социални екипи се грижат тя да стигне до 20 бездомни в града. В инициативата се включват и няколко компании, предимно пловдивски фирми производители. Те даряват различните продукти за готвене или готови храни, които се дават на нуждаещите се.

Изключително много сме благодарни на партньорите ни от Пивоварница Каменица, Лидл България, Лозана 62 ЕООД, Филикон – 97 АД, Хелиос 2002 ООД, Френската пекарна La Marquise, които с готовност приеха каузата и прегърнаха идеята да доставим поне малко топлина и усмивки на бездомните в Пловдив.

Български Червен Кръст - Пловдив