„Календар на доброто“ – трета седмица

Тази седмица в „Календара на доброто“ няма да отбелязваме статистика в цифри. Искаме да ви кажем как още добри хора с хуманни сърца се включваха, за да помагат на изпадналите в нужда.  Те идваха с личните си автомобили в  обедните си почивки, комбинираха работа с време за доброволчество. Искаме да ви кажем и за това как отделните доброволчески формирования (ДФ Пловдив 112) обединиха сили и заедно доставяха тежките 30 кг хранителни пакети на онези възрастни хора, трудноподвижни и инвалиди, за които изхранването е трудност. Да ви кажем, че за трета поредна седмица граждани от инициативата „Да спасим Парка зад хотел Санкт Петербург“ се включиха в доставката на топъл обяд на над 1409 човека. И  как футболните фенове на Ботев вече втора седмица купуват храна, лекарства, раздават хранителни пакети, а привържениците на Локомотив цяла събота и неделя носят по домовете безвъзмезно топъл обяд и вечеря на семейства, изпаднали в затруднено положение. И не на последно място, да ви кажем за анонимния дарител, който в края на седмицата дари впечатляваща сума, с която ще можем да закупим още храна.

За три дни, с помощта на всички доброволци и служители на БЧК,  успяхме да доставим до жилищата на хората от р-н Западен, Източен и Тракия хранителните пакети, всеки от които бе съставен от по 15 вида продукти. В първите три дни от следващата седмица ще бъдат обхванати и останалите райони на града.

Скъпи съграждани, предвид продължаващото вече цял месец извънредно положение и променящите се икономически условия, все повече хора остават без работа. Все повече семейства ще имат нужда от подпомагане с храни. За да бъдем подготвени с активна помощ към тях, отправяме апел за дарения на дълготрайни хранителни продукти!

Български Червен Кръст - Пловдив