Световен АНТИСПИН ден в област Пловдив

Всяка година Български младежки Червен кръст в цялата страна организира кампания по повод Световния АНТИСПИН ден, с която се цели информиране на хората за темите „Превенция на ХИВ/СПИН“, „Сексуално предавани инфекции и сексуално рисково поведение“.

И тази година доброволците младежи от организацията подготвих атрактивни информационни материали и забавни игри, за да привлекат вниманието на хората към важните теми през месец ноември и декември.

В рамките на месец ноември се проведоха обучения на тема „Превенция на сексуално рисково поведение и ХИВ/СПИН“ на 11.11.19 г. в гр. Пловдив и на 22.11.2019 г. в гр. Карлово и гр. Сопот.

Проведе се и тематична лекция по повода СУ „Симон Боливар“, както и предстоят такива в СУ за УУС „Стоян Белинов“ и Френската езикова гимназия “Антоан дьо Сент Екзюпери” – гр. Пловдив.

В Спортно училище „Васил Левски“ – Пловдив и в ЕГ „Иван Вазов“ – Пловдив беше закачена червена голяма лентичка от плат на входа на училищата и ще раздават информационни материали и червени лентички на учениците в голямото междучасие.

Основните събития от кампанията бяха на 30.11.19 г. и 01.12.19 г. На 30.11.19 г. събитието се проведе в “Plovdiv Plaza Mall” в гр. Пловдив. Там те ще задаваха въпроси на посетителите в магазина и подаряваха презервативи и писмо с послание. На 01.12.19 г. в заведение „Кафе и галерия Cu29“ в квартал „Капана“ младежите проведоха различни образователни забавни игри с въпроси, а участниците получиха подарък – ръчно украсен плик с послание и значка на БМЧК.

Мотото на тазгодишната кампания в цялата срана бе „Общностите носят промянат“, а за локално мото на инициативата младежите в Пловдив избраха : „Любовта обича безопстността“.

Инциативи се проведоха и в още градове от област Пловдив. В гр. Първомай младежите информираха минувачите с брошури и им подаряваха червена лнтичка за съпричастност.

В гр. Стамболийски доброволците проведоха информационната си кампания сред учители и ученици на СУ „Отец Паисий“.

На 2-ри декември доброволците на БМЧК в гр. Сопот закачаха лентички и раздаваха бонбони, на които бяха завързани различни факти свързани по темата. Акцията се проведе в училище ,,ПГ Ген. Владимир Заимов”. След това доброволците продължиха своята акция на центъра на гр. Сопот. Раздаваха брошури и лентички по темата.

Партньор в кампанията беше и фондация „Авис Вита“.

Кампанията в цялата област бе проведена с любезната подкрепа на Durex – световен лидер при презервативите и продукти за сексуално здраве.

Български Червен Кръст - Пловдив