БМЧК – Стамболийски отбелязаха Световния ден за възпоменание на жертвите при ПТП

„ЖИВОТЪТ НЯМА РЕЗЕРВНИ ЧАСТИ” – Това е мотото, под което премина тазгодишната кампания по повод Световния ден за възпоменание на жертвите на пътнотранспортни произшествия Той се отбелязва всяка трета неделя на месец ноември.

Младежите от клуба на Български младежки Червен кръст в гр. Стамболийски подготви информационни брошури, разказващи за инициативата и напомняща правилата за движение по пътищата. Доброволците ги рададоха на всички класове на СУ „Отец Паисий“ на 18.11.2019 г.

Ежегодно в резултат от инциденти по пътищата, стотици губят живота си, хиляди получават тежки наранявания, значителен е броят и на пострадалите с увреждания за цял живот. За миналата година над 600 са загиналите по пътищата. Мащабът на проблема нараства всяка година, защото към хилядите хора, които са пострадали се присъединяват нови хиляди, с което групата на жертвите придобива огромни размери. Това са ненужни човешки загуби и страдания. Загиват и остават осакатени завинаги деца, млади хора, мъже, жени. Учениците получиха брошури с правилата за движение по пътищата.

Български Червен Кръст - Пловдив