Доброволците на БЧК от Асеновград отбелязаха Международния ден за борба с глада

Молебен за здраве беше отслужен в църквата „Св.Николай Чудотворец” в Асеновград на 13 октомври по повод Международния ден на борбата с глада, който се чества на 16 октомври.

 

За поредна година в църквата „Свети Николай Чудотворец” в Асеновград се проведе акция на Червения кръст. Доброволците от клуб „Станимака” към БМЧК-Пловдив и възрастни доброволки изразиха своята съпричастност към милионите гладуващи хора по света като раздаваха хляб на присъстващите в храма асеновградчани. По традиция хлябът, който се раздаде, беше осигурен от 6 местни хлебопекарни и четири семейства на доброволци от организацията.

 

16 октомври е обявен за Международен ден за борба с глада през 1979 г. от Организацията по прехраната и земеделието към ООН. Оттогава този ден се отбелязва в повече от 150 страни по света. Денят поставя различни акценти на темата през различните години, но основната идея за повече осведоменост за мащаба на проблема и засилване на солидарността в борбата срещу глада, недохранването и бедността, остава.

Български Червен Кръст - Пловдив