Приемна на БЧК беше открита в МБАЛ „Св. Пантелеймон“ в Пловдив

На 23.07.2019 г. Областен съвет на Български Червен кръст – Пловдив и МБАЛ „Св. Пантелеймон“ подписаха двустранно споразумение в присъствието на кмета на гр. Пловдив – Иван Тотев. Така официално МБАЛ „Св. Пантелеймон“ се присъедини към програмата  „Мобилни социални екипи“. Проектът, който е уникален за България, се осъществява вече втора година. Основната му цел е подкрепа чрез предоставяне на социални услуги, здравни консултации и защита на самотно живеещи възрастни хора.

От август към спешното отделение на болничното заведение ще бъде разкрита приемна на БЧК и в нея всеки ден доброволци ще оказват помощ на нуждаещи се пациенти, на пострадали и възрастни хора, обясни  директорът на организацията – г – жа Таня Георгиева. Тя припомни, че проектът на  БЧК се реализира втора година, а целта му е подкрепа за самотно живеещи възрастни хора чрез предоставяне на социални услуги и здравни консултации.

МБАЛ „Св. Пантелеймон“ Пловдив е втората болница, която се включва  като партньор на БЧК и Общината и ще обслужва всички райони на града.

Български Червен Кръст - Пловдив