Обучение по проект „Осмели се да научиш!“ в Пловдив

На 29.06.19 г. и 30.06.19 г.се проведе областно обучение по проект „Осмели се да научиш!“ на БМЧК – Пловдив. Проектът е част от „Програма за развитие на иновации и добри практики по приоритетни дейности“, разработена от Дирекция БМЧК.

            През първия ден младежите от клубовете на БМЧК от Асеновград, Карлово, Пловдив и Сопот преминаха обучение първо ниво от обучителната система на БМЧК по темата „Социално – помощна дейност“. Сесиите се водеха от Кристина Балкова – доброволец на БМЧК – Карлово. Те бяха насочени към повишаване на знанията и уменията на доброволците за работа с деца и младежи от различни уязвими групи.

През втория ден доброволците бяха разделени на две групи. Младежите от град Пловдив преминаха през обучение на тема „Хелфи“ – методика, разработена с цел обучение на деца по Първа долекарска помощ. Модулът беше воден от Ралица Ракова от БМЧК – Пловдив. На групата й престои да приложи наученото сред младите хора от „Защитено жилище за лица с умствена изостаналост“ към Комплекс за социални услуги „Св. Св. Констанит и Елена“ – гр. Пловдив.

Втората другата група се подготвяше за ателиета по темите „Хигине на зъбите и ръцете“, „Превенция на трафика на хора и насилието“, „Промоция на толерантност“. Те разиграха конкретни упражнения по тези теми като така се подготвиха за предстоящите им занимания в два центъра за настаняване от семеен тип в гр. Карлово и две детски градини.

Български Червен Кръст - Пловдив