Представители на Червения кръст от цяла Европа гостуваха в Пловдив

Представители на 20 европейски страни, които ръководят доброволчески структури, гостуваха в дома на Червения кръст в Пловдив. Визитата бе част от двудневното посещение у нас на ENDOV- Европейска мрежа за развитие на доброволчеството, а гостите останаха изключително впечатлени от работата на своите съмишленици под тепетата.

По стара българска традиция, момчетата и момичетата бяха посрещнати от пловдивски червенокръстци в народни носии и нагостени с хляб и сол. Председателят на Областния съвет на БЧК-Пловдив д-р Петрония Карамитрева разказа на гостите за Пловдив. Таня Георгиева, Директор на секретариаа на Областен съвет на БЧК-Пловдив, пък впечатли доброволците със социалните инициативи и дейности на организацията в областта. Зам. Председателя на Областния съвет на БЧК – Пловдив – доц. д-р Христо Паунов разказа за студентския клуб по Междунардно хуманитарно право към Пловдивски унивреситет „Паисий Хилендарски“. Гостите чуха и някои от историите на доброволците от разлчнит възрасти.

На срещата присъстваха и д-р Славита Джамбазова – зам. Генерален директор на БЧК и представители на Национален съвет на БЧК.

Български Червен Кръст - Пловдив