АНТИСПИН кампания по повод 14 февруари в област Пловдив

 

Всяка година по повод 14 Февруари доброволците на Български младежки Червен кръст в цялата страна организират АНТИСПИН кампания, с която информират хората за темите „Превенция на ХИВ/СПИН“, „Сексуално предавани инфекции и сексуално рисково поведение“.

И тази година доброволците младежи от организацията в цялата област подготвиха атрактивни информационни материали и забавни игри, за да привлекат вниманието на хората към важните теми.

Доброволците на БМЧК – Пловдив проведоха своята кампания на 14.02.2019 г. в търговски център “Plovdiv Plaza”. Там младежите дадоха възможност на всеки желаещ да се снима в атрактивна рамка под формата на сърце и да получи ръчно изработена картичка, както и информационна брошура по темата. Участниците пишеха също така свое послание за празника и взимаха друго, подготвено от предходен човек.

Посетителите на събитието  получиха презервативи „Tuxido” и участваха в кратка анкета по темата „Сексуално предавани инфекции“.

В гр. Асеновград, Сопот, Стамболийски и Първомай доброволците на БМЧК информираха по забавен начин своите съученици от местните гимназии. Те раздаваха балони, презервативи и бонбони, предизвикваха хората да се снимат с тях и да чуят повече за сексуално предаваните инфекции.

В гр. Карлово доброволците на БМЧК съвместно с Местната комисия за борба с противообществените прояви проведоха инициатива с много игри и подаръци в сладкарница „Неделя“ в града.

Националната кампания на БМЧК по повод 14.02.2019 г. протича под мотото „БЪДЕТЕ ВЛЮБЕНИ – БЕЗОПАСНО“.

 

 

Български Червен Кръст - Пловдив