ВЕЛИКДЕНСКА КАМПАНИЯ НА БЪЛГАРСКИ МЛАДЕЖКИ ЧЕРВЕН КРЪСТ – ПЛОВДИВ

На 09 април 2015 г. – Велики четвъртък, верни на православните традиции и обичаи доброволците на Български Младежки Червен кръст – Пловдив боядисваха яйца заедно с 30 деца със специфични нужди от сдружение „Паралелен свят” и комплекс за социални услуги „Олга Скобелева”. Събитието се проведе съвместно с Пловдивската митрополия с благословията и участието на Негово Високопреосвещенство Митрополит Николай в двора на митрополията. Над 250 яйца начервиха децата с помощта на доброволците от БМЧК – Пловдив. Освен яйца малчуганите получиха и подаръци лично приготвени от Владиката Николай.

SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC
Тази инициатива бе част от многобройните дейности на пловдивските червенокръстци, с които всяка година се отбелязват светлите църковни празници – Цветница и Великден.
На Цветница и Разпети петък доброволците на Българския Младежки Червен кръст – Пловдив проведоха фондонабирателни акции за набиране на парични средства с касички на БЧК пред православните храмове на Пловдивската митрополия. DSCN1581_1

Сумата, която е над 25 000 лв., ще се използва за подпомагане на деца в нужда и талантливи млади хора, за тяхното обучаване в милосърдие, хуманитарни ценности и толерантност.

SONY DSC

Български Червен Кръст - Пловдив