Първо междуфирмено състезание по Първа долекарска помощ в гр. Пловдив

На 9 юни 2018 г. в гр. Пловдив, се проведе първото по рода си  междуфирмено състезание по Първа долекарска помощ /ПДП/. Състезанието се проведе на Гребна база – Пловдив на площите край хангар №2 и Учебен център на БЧК /паркинг/.

Целта на междуфирменото състезание по първа долекарска помощ е формиране на интерес сред служителите на фирмите и обществото към оказване на първа долекраска помощ, обмяна на идеи и професионален опит и подобряване на комуникацията между фирмите и предприятията. В надпреварата участваха фирмени отбори които са обучавани от организацията по  ПДП на работното място.

Отборите показаха изключителни  умения и завидна подготовка  при оказване на първа долекарска и демонстрираха спасителни действия в различните ситуации. Освен състезателните пунктове участниците преминаха  и през състезателни игри. Отборите се състояха от 5 души единият от които е капитан-лидер. Уастието на отборите беше определен по реда на изтеглен жребий.

За осъществяване на състезанието бяха включени 15 съдий, 16 статисти, доброволци от БМЧК членове на ДЕРБАК и щатни специалисти-служители на Областен съвет на БЧК- Пловдив. Уменията на състезателите бяха оценявани от съдийска колегия с главен съдия Д-р Петрония Карамитрева.

Отборите от 1 до 6 място бяха класирани в следния ред:

  1. „Либхер – ХаусгеретеМарица“ ЕООД
  2. „АББ България“ ЕООД
  3. „АББ България“ ЕООД
  4. „Либхер – Хаусгерете Марица“ ЕООД
  5. „Шнайдер Електрик България“ ЕООД
  6. „АББ България“ ЕООД

 

Благодарим  на всички доброволци и партньори за перфектната организация  и за това, че повярваха и подкрепиха каузата на първата долекарска помощ.

Изказваме огромни благодарности и  на страхотните гайдари от Гайдарски състав „Родопчани“, които  направиха откриването на  състезанието незабравимо.

Благодарим и на специалните ни гости представители от Австрииския Червен кръст, които са обучители  по първа долекарска помощ в гр. Лиенц.

Благодарим на всички фирми, които участваха и техните отбори и всички хора, които застанаха зад мотото „за да живеем, се нуждаем един от друг“

Български Червен Кръст - Пловдив