Обучение за доброволци от проект „Споделени усмивки“

На 16 и 17 юни 2018 г. – в хижа „Металик“ – местността „Студенец“ доброволците на БМЧК- Пловдив преминаха обучение по проект „Споделени усмивки“.
На 16 юни заедно с Неделина Мнацакянян – обучител в Национален младежки форум – младежите тренираха важни моменти от уменията за работа в екип и разпознаваха необходимите качектва за един лидер. През интересно упражнение преминаха и по темата „Даване на обратва връзка“.

На 17 юни – доброволците продължиха със занимянита си в две обучителни групи по тема – „Социално-помощна дейност и работа с деца от уязвими групи“ с обучител Биляна Бисерова – доброволец на Български младежки Червен кръст – Монтана и „Малки методики по психосоциална подкрипа“ с обучител Адриана Петкова.

След приключване на обучението доброоволците ще посещават Центровете за настастаняване от семеен тип „Майка Тереза“ и „Детска къща“, които са част от КСУДС – Пловдив, къедто ще осъществяват различни дейности с децата. Друга част от доброволците пък ще проведат лекции на тема „Емоции“, „Стрес“ и „Взаимоотношения“  в 4-ти и 8-ми клас в училища в Асеноград и Пловдив.

Благодарим на всички членове на екипа и участници в обучението!

Български Червен Кръст - Пловдив