Обучение на тема „Превенция на насилието“ за БМЧК – Ямбол и Пловдив

В периода 30 – 31 май 2018 г. десет доброволци на Български младежки Червен кръст от гр. Пловдив и десет от гр. Ямбол участваха обучение на тема „Превенция на насилието“. Събитието беше част от проект „Стара рана заздравява, лоша дума се не забравя“, който е финансиран по фонд за подпомагане дейностите на БМЧК „Мисили глобално, действай локално“ и се проведе в гр. Нова Загора.

През първия ден Гергана Георгиева – щатен специалист по „Младежка дейност“ към Областен съвет на БЧК – Ямбол разясни подробно пред доброволците темата за насилието и неговите проявления, признаци и произход.

В края на първия ден и началото на втория Анелия Петрова – зам. Областен координатор на БМЧК – Ямбол, проведе обучение на тема „Психосоциална подкрепа“ с акцент върху методиката, която помага на доброволците да презентират темите „Емоции“, „Стрес“ и „Взаимоотношения“ пред ученици от 4-ти и 8-ми клас.

Участниците в обучението имаха възможност за групова работа, в която да изготвят концепция за провеждане на събитие, насочено към темата за насилието и неговата превенция. Също така младежите изготвиха план за провеждане на лекции на тема „Психосоциална подкрепа“.

През предстоящите месеци участниците в проекта ще се включат в срещи с ученици, с които ще разработят интереактивни ателиета за сплотяване на класа.

Гост и участник в обучението беше Стели Джамбазова – член на  Изпълнителния съвет на БМЧК.

Обучението премина много позитивно с нови запознанства и междуобластни приятелства.

Български Червен Кръст - Пловдив