Кампания „Толерантност в действие БМЧК – Пловдив

На 22.10.2017 г. доброволците на БМЧК – Пловдив реализираха събитие – част от проекта „Толерантност в действие“. Проектът на БМЧК – Пловдив определя за своя основна цел да предизвика повече хора да осъзнаят собствените си предразсъдъци, за да се опитат да ги преодолеят и да бъдат по-толерантни и отговорни към различията.

 

Така на 22.10 в Пловдив младежите задаваха на малки и големи въпроси като „Какво за Вас означава да си толерантен?“ и „Пред какави трудности според Вас се изправят децата с вродени лицеви аномалии?“. Отговорите бяха интересни и предизвикващи всички ни да се замислим. Младежите също така поставиха пред ентусиастите задача да свържат цитати на хора с техните лица, за да видят колко всъщност са верни техните предположения за тези личности и мислите им.

 

Следващото събитие от кампанията на БМЧК ще се случи на 26.10 /четвъртък/ в гр. Сопот на площад „Иван Вазов“ от 15 часа.

 

Партньор в кампанията на БМЧК е „Асоция лицеви аномалии“ /АЛА/. По време на събитието в Пловдив доброволците информираха гражданите и за предстоящата благотворителна прожецкия на филма „Мост към Кристо“ в подкрепа на децата с лицеви аномалии. Тя ще се проведе на 28.10.2017 г. от 16 ч. в Дом на киното – Лъки – ул.„Гладстон“ № 1.

Български Червен Кръст - Пловдив